Leiepoort campus Sint Hendrik Deinze krijgt Vlaamse steun om sportinfrastructuur open te stellen

Door Sabine Vermeulen op 15 juni 2018, over deze onderwerpen: Deinze

Ministers Muyters en Crevits kennen in totaal 11 miljoen euro toe aan 87 scholen om hun sportinfrastructuur naschools open te stellen voor sportclubs. "Ook Leiepoort campus Sint Hendrik Deinze ontvangt 46.518 euro", laat Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen weten.

"In onze scholen is er veel waardevolle sportinfrastructuur, waar clubs en sporters vaak nog onvoldoende gebruik van kunnen maken. De Vlaamse bevoegdheden Sport en onderwijs slaan de handen in elkaar om scholen te overtuigen hun sportinfrastructuur naschools open te stellen en hen te helpen dat praktisch mogelijk te maken", zegt Vlaams Parlementslid en gemeenteraadslid Sabine Vermeulen (N-VA). 

"Dit resulteert voor Leiepoort campus Sint Hendrik Deinze in een mooi investeringsbedrag van 46.518 euro. Ook voor de school zelf is er een win: de leerlingen profiteren mee van de investeringen in de sportaccommodatie tijdens de lessen L.O. en de samenwerking met sportclubs betekent extra inkomsten. Hier wil de N-VA bovendien nog meer op gaan inzetten in Deinze en Nevele."

, waaronder dus ook Leiepoort campus Sint Hendrik Deinze.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is