Vlaams parlementslid loopt stage bij INVE Aquaculture Dendermonde

Door Sabine Vermeulen op 24 augustus 2016, over deze onderwerpen: Landbouw, Leefmilieu, Visserij
Sabine Vermeulen controleert de Artemia-larven in het lab van INVE Aquaculture

Naar jaarlijkse traditie biedt VOKA de mogelijkheid aan parlementsleden om stage te lopen bij een bedrijf. Gedurende één of twee dagen kunnen ze de Vlaamse bedrijven ontdekken van binnenuit en krijgen ze de kans om te proeven van het bedrijfsleven. 

Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA) uit Deinze liep stage bij INVE Aquaculture in Dendermonde. Dit bedrijf is een wereldspeler op het vlak van voedselproductie voor vislarven en garnalen.

'Vlaanderen heeft een zeer grote wetenschappelijke kennis op het vlak van aquacultuur. Maar deze kennis wordt nog te weinig omgezet in productie en vermarkting. Het is dan ook zeer boeiend te mogen ervaren dat onze kennis toch optimaal gebruikt wordt binnen de Vlaamse bedrijfsvoering en waarbij men de productie in het buitenland laat gebeuren, omdat daar de conditionele omstandigheden voor aquacultuur beter zijn.', zegt Vermeulen. 'INVE is een wereldautoriteit in de sector en doet door haar grondige expertise en unieke productiemethode de aquacultuur groeien op wereldvlak. INVE is een topbedrijf dat bewijst dat Vlaanderen een bakermat is voor onderzoek en ontwikkeling en draagt dit als bedrijf zeer sterk uit in de aquacultuurwereld.'

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is