Youca action day: Matthis uit Waregem loopt een dag stage in het Vlaams parlement

Door Sabine Vermeulen op 18 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober organiseerde YOUCA vzw voor de 13de keer de YOUCA Action Day. Die dag liepen in het Vlaams Parlement enkele jongeren rond die zich engageerden voor de YOUCA Action Day. Onder hen ook de 17-jarige Matthis Christiaens uit Waregem. Hij mocht een dag meelopen met Vlaams parlementslid Sabine Vermeulen (N-VA). 

YOUCA is een organisatie die vooral gekend is van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’, waarbij meer dan 15 000 scholieren tussen de 15 en de 20 jaar één dag een job naar keuze mogen uitoefenen. Het loon dat ze die dag verdienen, 50 euro, gaat naar een sterk jongerenproject van Plan International in Ecuador en enkele projecten in België.

Voor Matthis was het werken als vervanger van Vlaams Parlementslid Sabine Vermeulen een leerrijke en onvergetelijke ervaring.‘Het is indrukwekkend om te zien hoe het Vlaams parlement functionneert. Het is een waar doolhof, maar gelukkig werd ik goed begeleid door Sabine’, vertelt Matthis over zijn eerste werkervaring. ‘Ik kreeg een rondleiding doorheen het parlementsgebouw, maakte een persoverzicht en stelde een vraag om uitleg aan minister Homans. Het is fascinerend om achter de schermen onze Vlaamse democratie in werking te zien.', aldus Matthis. 
 

"Vandaag werkte niet alleen de verandering, maar ook de toekomst!"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is